Bubamarice ožujak 2022.

Bubamarice ožujak 2022. Dječji vrtić Luna

Ožujak je za ovu skupinu bio vrlo šareni mjesec jer smo većinu vremena provodili baveći se bojama i oblicima. Izradili smo krugove u boji na velikom stiroporu pa su djeca imala zadatak rasporediti razne predmete na odgovarajuće mjesto – prema boji.

Bubamarice ožujak 2022.

Uz igru „zakvači kvačicu“ razvijali smo koordinaciju oko – ruka i finu motoriku te koncentraciju naših mališana. Raspoznavanje boja razvijali smo i uz pokretnu igru skoči na boju gdje smo na pod zalijepili papire u boji gdje su djeca morala skočiti na zadanu boju.

Bubamarice ožujak 2022.

Ova aktivnost sviđala se svim „Bubamaricama“ a osim što je zabavna djeluje pozitivno na tjelesni razvoj. Kako se u proljeće budi priroda, odlučili smo cvijećem buditi i dječju maštu. Djeca imaju prirodnu potrebu ulaziti u razne uloge gdje im se pruža mogućnost istraživanja i razvijanja mašte, stoga smo upoznavali i istraživali razne vrste proljetnica koje smo naučili prepoznati uz igru memorya izradili smo i krune od cvijeća nakon čega smo imali zabavu kraljeva i kraljica livada.

Bubamarice ožujak 2022.

Cvijeće smo upoznali i kroz razne priče, glazbene aktivnosti i stihove koje smo svakodnevno recitirali i pjevali te se zajednički veselili suncu koje je napokon stiglo i donijelo boje u naše dvorište.