Kolibrići ožujak 2022.

Kolibrići ožujak 2022.

Dvije velike stvari obilježile su ožujak u Kolibrićima – dolazak proljeća i svima najdraža tema mjeseca do sada – superheroji. Djeca su odgojiteljicama pričala o svojim najdražim superherojima te su svaki ponedjeljak morali prezentirati po jedan lik oko kojega bi smo zajedno gradili aktivnosti ostatak tjedna.
Spiderman, Batman, Superman i likovi iz svima dobro poznatog crtanog “Psići u ophodnji” samo su neki od glavnih aktera našeg izmišljenog znanstveno-fantastičnog svijeta u vrtićkim prostorijama.

Kolibrići ožujak 2022.


Tako smo učili o šišmišima, paucima, psićima, letjelicama, herojima i antiherojima, a sve u svrhu boljeg razumijevanja njihovih najdražih likova s malih ekrana. Svi ti likovi pomagali su nam kroz mjesec da na zabavan način, igrom i smijehom počnemo/nastavimo učiti abecedu i brojeve ali i da iz dana u dan vježbamo grafomotoriku i razvijamo maštu i kreativnost. Crtali smo i bojali koristeći se raznim tehnikama, rezali oblike i motive obazirući se na zadane linije, izrađivali maske i smišljali vlastitu priču o izmišljenom superjunaku i problemima s kojima se susreće. Improvizirana paukova mreža nam je poslužila za vježbanje balansa, koordinacije pokreta ali i koncentracije i upornosti.

Kolibrići ožujak 2022.

Svima najdraži psići na svijetu na jedan dan su djecu pretvorili u učitelje, a odgojiteljicu u učenicu koja je pomno slušala kako mališani zajedničkim snagama  interpretiraju radnju kao i analiziraju pojedinačne likove i njihove uloge u seriji pri čemu smo vježbali vokabular; izražavanje i elokvenciju. Kraj mjeseca posvetili smo razgovoru o proljeću i vijesnicima proljeća, a i likovne i glazbene aktivnosti bile su svojevrsna uvertira u uskršnje vrijeme koje je pred nama. U tom vedrom proljetnom tonu dočekali smo i naše goste iz Studija Suncokret koji su za Kolibriće izveli lutkarsku predstavu/mjuzikl “Zelena priča” – o važnosti brige i očuvanja okoliša kao i o ispravnom načinu postupanja sa smećem i/ili otpadom. Na samom početku ožujka, ne smijemo zaboraviti, posjetili su nas studenti stomatologije – “Četko pastić” koji su dječicu kroz igru učili kako se ispravno peru zubići, a za nagradu što su sudjelovali u radionici i pomno slušali i učili, naši su Kolibrići zavrijedili diplomice i poklone.