Kolibrići u studenom 2021.

Zadaci ovog projekta bili su nova saznanja o dijelovima tijela,mjestu gdje se nalaze,izgled organa te funkcija pojedinih organa i osjetila. Djeca su usvajala nove pojmove i obogaćivali rječnik. Izražavali su se kreativno kroz likovne ,tjelesne I istraživačke aktivnosti. Vidjevši u enciklopediji raspored ljudskih organa izradili smo organe koje smo zalijepili na našeg čovjeka od papira napravljenog u prirodnoj veličini. Učili smo o žilama, venama, srcu, kostima, plućima, mozgu.

Igra je postajala sve konstruktivnija i bogatija ,a različitim oblicima izražavanja djeca su kroz igru učila nove pojmove kao što su arterije, vene ,krvotok, dijelovi mozga, osjetila. Potaknuli smo interes kod djece za raznim pisanim materijalima (enciklopedije, slikovnice) te smo igrama I igrama uloga omogućili različite oblike izražavanja I što bolje poznavanja ljudskog tijela.

Nastavili smo s osjetilima vezivanjem očiju djeca su prepoznavala oblike, veličine, teksturu i agregatno stanje. Naš projekt smo završili kušanjem i mirisanjem hrane i tako nastojali povezati sva osjetila. Svakodnevno pa tako i kroz ovaj projekt potičemo djecu na samostalnost u oblačenju i obuvanju te smo kroz igru imenovanja pojedinih dijelova tijela poticali djecu da su samostalniji u tim procesima.

Na kraju ovog projekta u goste nam je došla dr. L.K.M. te nam je približila zanimanje doktora, objasnila nam važnost zdravlja i zdravih navika i pokazala nam koju opremu koristi doktor. Jako smo joj zahvalni što se odazvala našem pozivu.

ISKRICE!!!!
Odgojitelj: “Djeco reci te mi zašto nam služi jezik?”
T.R.: “Za lizanje sladoleda!!!”


Odgojitelj: “Da li netko zna kako se zove osoba koja ne vidi?”
Djeca: “Slijepi miš!”