Kolibrići svibanj 2022.

U mjesecu svibnju u našem vrtiću organizirali smo sportske aktivnosti. Djeca su se igrala, vježbala, razvijala finu i grubu motoriku i pritom dobro zabavila. Drugu polovicu mjeseca svibnja započeli smo odlaskom na izlet u Fužine, gdje će nam sigurno u sjećanju ostati šetnja dugačkom stazom do “Čarobne šume”, zatim vožnja  vlakićem  i posjet špilji  “Vrelo”. Tu su se sklopila nova prijateljstva sa skupinom Lunići koji su s nama išli na izlet. Time smo zadovoljili svoju potrebu za kretanjem, pripadanjem, samopouzdanjem, redom, sigurnošću i druženjem.


Imali smo priliku zaigrati nogomet na travnjaku, te se poistovjetiti s nekim od naših poznatih nogometaša. U vrtiću smo nastavili druženje s prijateljima kroz najljepše napisane priče, naš slogan bio je „Više slikovnica, manje ekrana”. Jednodnevno druženje imali smo sa studenticama predškolskog odgoja iz Belgije koje su nam došle u posjet. Pokazali smo im na koje aktivnosti mi volimo a kako je ovo sportski mjesec natjecali smo se u sljedećim igrama: s kockom do cilja, bacanje lopti u zadani prostor, tko prije do broja “Vježbali smo preciznost, brzinu, koordinaciju pokreta i pokazali da smo pravi tim. U vrtiću smo se pripremali za dolazak ljeta izrađujući  sladolede i sezonsko voće, te smo na taj način vježbali kreativnost, pažnju i koncentraciju.

Izrađivali smo razne morske životinje te ukrasili vrtić na temu „Under the sea“ a ta tema nas je pratila i kroz druge aktivnosti kao što su izrada rakova otiskom dlana,morskih zvijezda od plastelina,hobotnica od papirnih tanjura, a najviše nas je dojmila istoimena pjesma . Uz pjesme i priče o moru krećemo u avanturu i sljedeći mjesec.