Kolibrići u listopadu prepustili se nesputanoj igri

Kolibrići u listopadu prepustili se nesputanoj igri 01 (1)

Sunčani početak listopada omogućio je Kolibrićima veseli i razigrani boravak u dvorištu vrtića. Kolibrići su se nesputano igrali u dvorištu te tako razvijali svoju samosvijest i spretnost. Tema prvog tjedna u mjesecu listopadu bila je zdrava hrana u sklopu koje su kolibrići  izrađivali piramidu zdrave hrane. Razgovarali smo o raznolikoj prehrani, razvoju zdravih navika i proučavali zdrave i nezdrave namirnice kako bi naši kolibrići spoznali važnost zdrave prehrane.

Kolibrići u listopadu prepustili se nesputanoj igri 02

Kolibrići u listopadu prepustili se nesputanoj igri 03 (1)

Kolibrići u listopadu prepustili se nesputanoj igri 04 (1)

Sljedeći tjedan nastavili smo se baviti aktivnostima vezanim uz zdravu prehranu pa su tako naši Kolibrići krenuli izrađivati jesensko stablo jabuke. I ovaj tjedan razgovarali smo o različitim zdravim i nezdravim navikama kako bi naši kolibrići što više naučili ( jer ponavljanje je „majka znanja“).

Kolibrići u listopadu - Dječji vrtić Luna

Kolibrići u listopadu - Dječji vrtić Luna

Naredni tjedan kolibrići su obilježili  Svjetski dan jabuka – kraljice voća u sklopu kojeg su izrađivali jabučice od tanjura uz pjesmice na temu jabuka. Također, Kolibrići su slušali razne priče o jabukama i ostalom voću kako bi ponovno naglasili važnost voća u zdravoj prehrani.

Kolibrići u listopadu - Dječji vrtić Luna

Kolibrići u listopadu - Dječji vrtić Luna

Posljednji tjedan kod kolibrića smo poticali samostalnost, kooperativnost te osobnu kompetentnost što je vrlo važno za cjeloviti rast i razvoj naših Kolibrića. Kolibrići su razvijali i svoje motoričke vještine kroz igru i ples uz razne dječje pjesmice.

Kolibrići u listopadu - Dječji vrtić Luna