Leptirići svibanj 2022.

Leptirići svibanj 2022

Mjesec svibanj započeli smo sa aktivnostima vezanim za Majčin dan, važan dan uživotu svake majke i djeteta. Izradili smo prigodne čestitke za mame. Otiskom dlana izradili smo stabljike cvijeća, a prstićima smo oslikavali cvjetiće. Naši leptirići vole igru s bojama i temperom, i svaki put se jako razvesele kada tete pripremaju boje. Leptirići su ućili i o pojmu “ Obitelj”. Cilj je bio da djeca prepoznaju ljubav i brigu roditelja za dijete te bit zajedništva u obitelji.

Izradili smo kućicu i napravili igrokaz s izrađenim lutkama od drvenih stapića i tkanine. Za temu oblici i boje izradili smo didaktičku umetaljku s različitim oblicima i bojama u koju su djeca umetala različite oblike na pripadajuća mjesta. Istu aktivnost sproveli smo i na otvorenom prostoru. Cilj nam je bio razvijati koordinaciju, motoriku, razlikovati i imenovati boje te razvijati koncentraciju te uspoređivati predmete po veličini.


Na temu glazba cilj je bio da kod djece razvijemo želju za sviranjem, upoznavanjem sa različitim instrumentima te razvijemo kasniji glazbeni interes Bili su to pravi mali istraživači koristeći i igračke za proizvodnju zvukova. Istu temu smo obilježili i likovnim aktivnostima (gitara i klavir).


Sve aktivnosti provodile su se po interesima djece a svaki slobodan trenutak koristili
smo za razne igre na vanjskom prostoru.