‘LUNIĆI’ OŽUJAK 2022.

Mjesec ožujak započeli smo posjetom „Četka Pastića“ koji nam je govorio o važnosti pranja zubića, a naši Lunići su spremno odgovarali na njihova pitanja i tako osvojili poklone. Prvi tjedan ožujka smo razgovarali o proljeću i provodili razne aktivnosti na tu temu, a glavno pitanje je bilo „Tko su vjesnici proljeća?“. Cilj aktivnosti je bio poticati djecu na zapažanje i promatranje događaja oko nas te na stjecanje znanja o proljeću.


Pripremili smo poklone povodom „Međunarodnog dana žena“ i „Dana očeva“; radosno smo izrezivali, oblikovali i bojali buketiće i pehare. Također, cijeli mjesec se puuuno plesalo i crtalo, a posebno veselje je predstavljala igra u dvorištu.


U vrtić nam je stigao Studio Suncokret i izveo mjuzikl „Zelena priča“. Tijekom predstave djeci su prikazane osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način. Ovaj mjesec su dva dječaka proslavili rođendan…zabave i smjeha nije nedostajalo.


Zadnji tjedan smo se posvetili projektu „Say hello to the world“ i aktivnosti smo usmjerili na pobliže upoznavanje našega vrtića, igrali najdraže igre i pjevali najdraže pjesme. Crtali smo svoja zapažanja, a naučili smo i pjesmicu „Šaputanje“ te osmislili koreografiju. Također smo se upoznavali sa glazbenim instrumentima kao što su triangl, kastanjete i razne drvene udaraljke.