Lunići prosinac 2021.

Dječji vrtić Luna sa starijom skupinom Lunići započela je svoj put u projekt Say hello to the world. Naši bliski prijatelji iz Slovenije odazvali su se za upoznavanje s nama, s našom državom,našom tradicijom. Krenuli smo u ovaj projekt otvorena srca , željni znanja ,željni upoznavanja svojih vršnjaka. Prvi prst donio nam je mogućnost da se i sami između sebe bolje upoznamo,da se naučimo predstaviti, i da naučimo poneku novu riječ na jeziku naših prijatelja.

Naučili smo napisati prvo slovo svog imena,crtali smo uz pomoć zrcala , nacrtali tortu s točnim brojem svijeća koliko imamo godina. Učili smo se pozdravljati na drugim jezicima i slušali pjesmu „Hey, hello ,bonjour, guten Tag.“


Na karti smo našli prijatelje iz Slovenije i njihov grad. Ponešto smo i naučili o našim susjednim zemljama. Djeca su izradila bus kojim smo krenuli u posjet prijateljima a i nacrtali smo veliko srce puno dobrih želja za naše prijatelje. Kako su se praznici približavali djeca su iskazala interes da nauče pjesmu „Zvončići“ na slovenskom jeziku „Cin cin cin zvončki pojejo“.

Naša odgojiteljica iz Slovenije tu je uskočila u pomoć. Djeca su izradila mnoštvo ukrasa, božićnih kolačića i čestitki te smo poslali našim prijateljima iz Izole. Jedva smo čekali prvi video poziv od naših prijatelja koji su nam se predstavili a malo nakon toga i mi smo se njima predstavili,pjevali pjesmicu i poslali puno lijepih želja za Božić i sve najbolje u novoj godini.

Nakon prvog prsta možemo samo željno čekati nove izazove,nove zadatke, nova saznanja i naravno da se što prije možemo opet čuti i vidjeti sa svojim dragim prijateljima.


Do tada…… LEP POZDRAV !!!