Lunići siječanj 2022.

Tokom siječnja proveli smo razne aktivnosti na temu „Osjetila“ s ciljem upoznavanja djece s ulogom osjetila u svakodnevnom životu te njihovom međusobnom povezanošću. Zadatak nam je bio poticati razvoj osjetila i razvijati spoznaje o čuvanju i njegovanju organa za osjetila. Krenuli smo od uha, oka, nosa, jezika… Izradili smo taktilnu ploču za ruke i noge, crtali organe, probavali raznu hranu, mirise i osluškivali zvukove. Naučili smo osnove znakovnog jezika, a vezivanjem očiju nastojali smo prepoznati oblike, veličine i teksturu.

Također, bili smo u tematskom parku MiniPolis u Zagrebu, koji je naš prvi izlet u ovoj godini. Svi smo uživali u tom inovativnom okruženju.

Kroz projekt „Say hello to the World“ proveli smo aktivnosti na temu „Obitelj“. Putem video poziva našim smo prijateljima iz Slovenije pojedinačno predstavljali svoju obitelj uz pomoć prikupljenih obiteljskih fotografija koje smo ujedinili u veliko obiteljsko stablo na našem panou.

Svaki trenutak lijepog vremena proveli smo na svježem zraku, trčali smo, skakali, svladavali poligone prepreka sa zadatkom formiranja određenih motoričkih znanja i sposobnosti.