Lunići svibanj 2022.

U sklopu projekta koji smo imali u travnju na temu „Životinje“ i „Kućni ljubimci“, organizirali smo druženje u dvorištu našega vrtića s roditeljima, djecom i njihovim kućnim ljubimcima i na taj način razvijali ljubav prema životinjama. U sklopu projekta „Say hello to the world“ upoznali smo se sa znamenitostima grada Rijeke te čitali „Legendu o Trsatskome zmaju“ i izrađivali zastave. S obzirom da sve više vremena provodimo u dvorištu, imali smo pravu radnu akciju u kojoj smo svi sudjelovali i svojim marljivim rukama doprinijeli njegovom novom ruhu.


Svibanj je posebno obilježilo igranje društvenih igri kroz koje djecu potičemo na strpljivost, dogovaranje, dijeljenje i poštivanje pravila. Igrali smo igre prepoznavanja i pronalaženja istih obrazaca, igre koje potiču razvoj pred matematičkih vještina te igre koje potiču na razmišljanje, sagledavanje problema i traženje najboljeg rješenja. Također, bili smo na cjelodnevnom izletu te uživali u mnogobrojnim zabavnim sadržajima koje nudi „Šumska bajka“ u Liču. Proveli smo prekrasandan u prirodi, a posjetili smo i prekrasnu špilju „Vrelo“.


„Lunići” su uvijek spremni za sportske aktivnosti pa su rado sudjelovali u „Olimpijskom festivalu dječjih vrtića”. Odgojiteljice su organizirale razne natjecateljske igre tijekom kojih su djeca razvijala spretnost, koordinaciju i pažnju te razvijala svijest o zdravim navikama. Natjecanja su se odvijala na obližnjem igralištu te u skladu s dječjim željama i interesima, odabrane su sljedeće discipline: nogomet, trčanje na 20 m, trčanje štafete i bacanje loptice. Svatko se pronašao u minimalno jednoj disciplini, a mnogi su sudjelovali i u više njih, zahvaljujući izraženom natjecateljskom duhu i želji za pobjedom. Djeca su navijali su za svoje prijatelje,igrali u timu i razvijali ljubav prema sportu kroz igru! Svi su se odlično zabavili pa se radujemo sudjelovanju i sljedeće godine!