Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića

Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića

Prvi tjedan prosinca bio je obilježen brojnim aktivnostima u kojima su djeca sudjelovala u stvaranju božićnog duha. Luniće je posjetio i zaštitnik djece, Sveti Nikola, koji ih je obradovao lijepim riječima i poklonima. Lunići su mu veselo ispričali što sve rade u vrtiću, čime se zabavljaju, također Lunići su i obećali Svetom Nikoli da će ostati dobri i pozdravili ga pjesmom.

Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića 002 (1)
Prosinca obilježen aktivnostima u kojima su djeca sudjelovala u stvaranju božićnog duha
Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića 003 (1)

Svakodnevno smo pjevali pjesmice i učili koreografiju koju smo spremali za naše jasličare, ali i marljivo smo izrađivali ukrase za Božićni sajam.

Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića - DV Luna Rijeka

Naredni tjedan ponavljali smo pravila ponašanja i učili razlikovati prihvatljivo od neprihvatljivog ponašanja. Lunići su sa svojim odgajateljicama izradili plakat sa životnim vrijednostima koje se odnose na usvajanje kulturnih i higijenskih navika, samoposluživanje, poticanje samostalnosti i brige za druge. Također, i ovaj tjedana Lunići su bili jako vrijedni i dovršavali prigodne ukrase za već tradicionalni “Božićni sajam”.

Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića 005 (1)

Treći tjedan prosinca započeli smo snježnim putovanjem s Tin express vlakom u Delnice i jako se dobro zabavili. Kako je započeo Božićni sajam, Lunići su napokon vidjeli sve svoje rukotvorine na jednome mjestu te su bili jako ponosni na sebe i s nestrpljenjem čekali da svojim roditeljima pokažu što su izradili.

Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića - DV Luna Rijeka
Lunići u prosincu uživali u stvaranju ugođaja Božića

Ovog tjedna Lunići su napokon usrećili naše jasličare i mlađu vrtićku skupinu izvedbom pjesama “Rudolph je tvoje ime”i “Zvončići”, a oni su nam zahvalili pljeskom, smijehom,kolačićima i sokom. Svi su bili ponosni na naše Luniće, a ponajviše naše odgajateljice.

Posljednji tjedan 2022. godine Kolibrići i Lunići proveli su zajedno, stoga su se i bolje upoznali kroz razne igre. Učili su jedni od drugih, pomagali si i zajedno se zabavljali na Novogodišnjem partyju na kojem je bila prisutna i naša jaslička skupina.

Zajedno se zabavljali na novogodišnjem partyju