Lunići u rujnu ponovno se prilagođavali na vrtić

Lunići u rujnu ponovno se prilagođavali na vrtić 1

Rujan je obilježila ponovna prilagodba djece na vrtić. Pažnja je bila posebno usmjerena na djetetovu individualnost te na usvajanja pravila.

Luniće je dočekala pripremljena soba uređena prema centrima aktivnosti i u skladu s dječjim potrebama i interesima: lego centar, likovni centar, centar početnog čitanja i pisanja, stolno-manipulativni centar, istraživački centar i obiteljski centar.

Lunići u rujnu ponovno se prilagođavali na vrtić
Lunići u rujnu – pažnja je bila usmjerena na djetetovu individualnost

Poseban naglasak je bio na prijateljstvu, druženju i toleranciji. Kroz razne aktivnosti poput “što volim – što ne volim” razvijali smo pozitivnu sliku o sebi te stvarali ugodnu atmosferu i poticali osjećaje privrženosti, prihvaćanja i pripadnosti.

Također, obilježili smo i “Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača”, a pomoću animiranog filma “Ozzy Ozone” djeca su učila o utjecaju štetnih UV zraka na ljude te utjecaju zagađenja na ozonski omotač.

Svaki trenutak lijepog vremena Lunići u rujnu rado su provodili na svježem zraku, a tijekom šetnje su pažljivo promatrali promjene koje se događaju u prirodi te zaključili da nam je stigla jesen!!