Lunići u studenom učili i istraživali Sunčev sustav

Lunići u studenom učili i istraživali Sunčev sustav - Dječji vrtić Luna Rijeka

Lunići u studenom bavili su se temom svemir. Stoga smo provodili razne aktivnosti na tu temu, učili smo i istraživali naš Sunčev sustav. Upoznali su s raznim novim pojmovima i riječima. Nismo izostavili ni likovne i glazbene aktivnosti te smo i kroz njih provukli temu svemira.

Naša grupa Lunići se i sredinom studenoga nastavila baviti svemirom. Stoga smo svoje nosiće upiknuli u knjižice. Puno vremena smo proveli u centru čitanja, postavljali mnoga pitanja te odgovore tražili u enciklopedijama i dokumentarnim filmovima.

Puno vremena Lunići su provodili u crtanju - DV Luna
Puno vremena Lunići su provodili u crtanju

Za kraj tjedana s Kolibrićima gledali smo predstavu „Bajka o svjetioniku“ koja nas je oduševila.

Luniće je bajka oduševila
Luniće je bajka oduševila

Niti ovaj tjedan nije protekao bez smijeha i veselja. Bavili smo se raznim temama poput svemira i raketa i tako se zapravo pripremali za odlazak u zvjezdarnicu idućeg tjedna.

Mnogo smo razgovarali o nadolazećim blagdanima, pisali pismo Svetom Nikoli te učili pjesmicu „Rudolf“. Naši Lunići vrijedno su se pripremali i za predstavu koju će izvesti našim malim jasličarima.

Lunići u studenom učili i istraživali Sunčev sustav - Dječji vrtić Luna Rijeka
Maštoviti Lunići u studenom

Posljednji tjedan obilježio je izlet u zvjezdarnicu te su naši mali istraživači Lunići posjetili Astronomski centar gdje su kroz projekciju animiranog filma produbili svoje znanje o svemiru.

Lunići u studenom posjetili su Astronomski centar Rijeka
Lunići u studenom posjetili su Astronomski centar Rijeka

Lunići u studenom završili su pisati svoje pismo Svetom Nikoli te krenuli ukrašavati svoju vrtićku sobu za nadolazeće blagdane uz vesele pjesmice te završno izvježbali koreografiju za priredbu u našim jaslicama.