‘LUNIĆI’ VELJAČA 2022.

Kao i svake godine u veljači se vrtić šareni i puno je smjeha. To je vrijeme maskiranja, zabave i starinskih običaja. Kroz igru i razgovor učili smo o tradiciji i značenju maškara te nastojali djeci približiti vrijednosti tradicijskog stvaralaštva.

Provodili smo razne likovne aktivnosti poput izrade maski i ukrasa za uređenje prostora, igrali natjecateljske igre i igre sa pravilima, a nije nedostajalo ni plesa pod maskama. Kroz aktivnosti i igre ovaj mjesec nam je cilj bio potaknuti djecu na radost, zajedništvo i prijateljstvo.

Obilježavanjem Sv. Valentina prisjetili smo se koliko su i one najmanje geste važne da nekome uljepšamo dan. Za svoje najmilije, vrijednim rukicama izrađivali smo čestitke u obliku srca. Također smo posjetili Gradsko kazalište lutaka i uživali u gledanju zanimljive i poučne predstave „Mrljek i Prljek“, te se na humorističan način prisjetili koliko je važno održavati osobnu higijenu.

Inspirirani izvedbom, odlučili smo izraditi vlastite „lutke zijevalice“ i kreirati lutkarsku predstavu te na taj način razvijati umjetničko stvaralaštvo i kreativno izražavanje. Djeca su u veseloj atmosferi razvijala maštu, kreativnost i interakciju. Svaki trenutak lijepog vremena iskoristili smo na zraku u našem dvorištu.