O nama

Dijete je centar i svrha postojanja vrtića.
Dječji vrtić Luna je predškolska ustanova u kojoj se provodi rani i predškolski odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi.

Dječji vrtić počeo je s radom 01.09.2015. godine.
Do 31.08.2019. vrtić je radio na adresi Košićevac 2 u kojem je bila smještena jedna vrtićka skupina.

Osim iskazanih potreba roditelja, pronalazak prostora po mjeri djeteta, koji će svojim položajem, prilagodljivošću i veličinom moći podržati odgojno-obrazovni pristup djetetu rane dobi kakav želimo, bio je presudan za donošenje odluke o proširenju postojećih kapaciteta, te se 2019. godine vrtić preseljava na adresu Medovićeva 35.

U vrtiću danas djeluju 2 jasličke i 2 vrtićke skupine.

S pedagoškom godinom 2023.-2024. Dječji vrtić Luna s ponosom objavljuje otvorenje Područnog vrtića Stella koji se nalazai na adresi Bok 41, Drenova. Područji vrtić Stella nudi posebno dizajniran prostor s dvije jasličke skupine pružajući djeci najbolje uvjete za rast i razvoj u sigurnom i poticajnom okruženju.

U Dječjem vrtiću Luna provode se programi usmjereni na cjeloviti razvoj osobnosti djeteta, doprinoseći tako kvaliteti odrastanja ali neposredno i kvaliteti obiteljskog života. Poštujući zakonitosti razvoja djece predškolske dobi, aktivnosti su usmjerene na poticanje cjelovitog, optimalnog i zdravog rasta i razvoja svih aspekata djeteta: tjelesnog, emocionalnog, socijalnog i intelektualnog.

Dječji vrtić Luna u svom radu usmjeren je na osiguravanje poticajnog okruženja za rast i razvoj svakog djeteta, poštujući njegovu individualnost. Razvijamo partnerske odnose s roditeljima, svjesni da su roditelji i vrtić dva temeljna sustava u kojem se dijete razvija i raste.

Cilj nam je da Dječji vrtić Luna bude mjesto gdje svi dolaze s veseljem i radošću, gdje smo važni i prepoznati i svi učimo jedni od drugih.