Pandice i Koalice u rujnu – mjesec prilagodbe i prvih aktivnosti

Pandice i Koalice u rujnu - mjesec prilagodbe i prvih aktivnosti

Rujan prepun je strpljena, podrške, razumijevanja i pažnje od strane djetetove obitelji te odgojitelja kako bi zajedno olakšali prilagodbu našim mališanima. Prvi korak olakšavanja prilagodbe je u potpunosti prilagođen unutarnji i vanjski prostor dječjim potrebama koji predstavlja sigurno i ugodno okruženje.

U našim skupinama Pandice i Koalice osobito potičemo individualizaciju te vjerujemo da je svako dijete posebno sa svim svojim jedinstvenim potrebama i osobnostima. Rujan je također mjesec upoznavanja djece i njihovih potreba, prateći i potičući razvoj svakog djeteta prema njegovom tempu i interesima.

Pandice uspješno savladale prilagodbu

Kod naših Pandica u rujnu uspješno je savladana prilagodba na novo okruženje koje je djeci osiguralo udobnost, sigurnost, igru i stvaranje prvih prijateljstava. Naše male ručice već mašu uz dovikivanje “Pa-pa” roditeljima pri jutarnjem rastanku. Osim mahanja, pljeskanja i lupkanja ručice jako vole bojati, šarati i crtati kredom po ploči. Svakodnevni izlasci u sunčano dvorište omogućili su radost i osmjehe na licima naših Pandica.

Pandice i Koalice u rujnu - mjesec prilagodbe i prvih aktivnosti
Pandice i Koalice u rujnu - mjesec prilagodbe i prvih aktivnosti
Pandice i Koalice u rujnu - mjesec prilagodbe i prvih aktivnosti

Koalice s nestrpljivošću iščekivali nove prijatelje

Naše Koalice stizale su postepeno u skupinu pa smo s velikom nestrpljivošću iščekivali nove prijatelje koji su nam se pridružili. Mjesec rujan pružio je Koalicama rast, razvoj i prilagodbu na novo okruženje, vršnjake i odgojiteljice.

Aktivno smo istraživali unutarnji i vanjski prostor i pokazivali svoje jedinstvene interese. Tijekom ovog razdoblja vrijeme smo provodili sa susjednom skupinom “Pandice” u druženjima, igri i poslasticama povodom prvih proslava rođendana.

DV Luna