Pčelice u ožujku oduševljeno izrađivale slikovnicu

Pčelice u ožujku oduševljeno izrađivale slikovnicu - DV Luna Rijeka

Prvi tjedan ožujka posvetili smo se izradi naše slikovnice “Pčelice” s kojom su bile oduševljene naše Pčelice. Ovog tjedna Pčelice su se bavile raznim tjelesnim aktivnostima, poligonima, provlačenjima, plesnim i glazbenim aktivnostima.

Pčelice u ožujku oduševljeno izrađivale slikovnicu - DV Luna Rijeka

Uživali smo u popodnevnom pripremanju radova koje smo s osmijehom nosili roditeljima. Na kraju tjedna vrijeme nam se popravilo pa smo mogli uživati i u aktivnostima na otvorenom. Narednog tjedna našim Pčelicama zaokupirale su pažnju senzorne boce koje smo izradili. One nam služe za poticanje senzomotoričkog razvoja, potiču razvoj vizualne percepcije, motorike prstiju i šake, za razvoj samoregulacije emocija te razvoj koncentracije i pažnje.

Pripremili smo i aktivnost u kojoj smo ubacivali loptice određene boje u tube iste boje kako bi poticali sposobnost raspoznavanja boja. Uz puno truda i rada nismo zaboravili ni na igru, zabavu, glazbu i ples.

Pčelice u ožujku oduševljeno izrađivale slikovnicu - DV Luna Rijeka

Sljedeći tjedan sunčane dane Pčelice su veselo provele u našem dvorištu igrajući se i zabavljajući se. Tjedan smo posvetili našim dragim očevima te smo na radionici s majkama i Pčelicama izradili divne poklone. Glazbe, igre, učenja i zabave nije nam nedostajalo ni ovoga tjedna.

Sljedećeg tjedna bavili smo se uređenjem naše sobe proljetnim motivima. Izradili smo i senzoru ploču i zahvaljujemo roditeljima koji su nam pomogli da je izradimo. Iako su Pčelice bile jako vrijedne i marljive stigle su uživati u igri i druženju u našem sunčanom dvorištu.

Tema posljednjeg tjedna bila je “Uskršnji zeko”. Služili smo se temperom u raznim tehnikama (spužvice, kistovi, bojanje, tapkanje) kako bi obojili našeg zeku. Pčelice su ovoga tjedna puno crtale i bojale, a izradili smo i garažu za autiće od kartona i uživali u izradi i igri. Nastavili smo i s uređenjem sobe proljetnim motivima.

Pčelice u ožujku oduševljeno izrađivale slikovnicu - DV Luna Rijeka