Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 001 (1)

Prvi tjedan prosinca obilježio je dolazak Svetog Nikole koji je uručio darove i razveselio naše Leptiriće. Slušali smo tematske pjesme o Svetom Nikoli i ukrašavali čizmice, također bojili smo i kartonske kutije od kojih smo izradili snjegovića. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, stoga smo boravili i na otvorenom gdje su se djeca mogla slobodno kretati i igrati.

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 002 DV Luna
Prosinac u Leptirićima

Naredni tjedan započeli smo s temom „Stiže nam zima“. Razgovarali smo o tome što nosimo zimi u jaji se odijevamo. Motoričke vještine smo poticali pomoću bora s otvorima u koji su djeca ubacivala loptice, a izradili smo i senzornu bocu u koju su Leptirići ubacivali razne školjkice te tako percipirali zanimljive vizualne podražaje. Čitali smo zanimljive taktilne slikovnice „Jedan zimski san“ i „Snježni prijatelji“ koje su djeca znatiželjno opipavala. Tjelesna aktivnosti popratile su i glazbene aktivnosti pa smo Leptiriće poticali na pokret uz zimske pjesmice.

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole - DV Luna

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 004 (1)
Čitali smo zanimljive taktilne slikovnice

Zadnji adventski tjedan vrijedne ručice naših mališana izradile su kolačiće i čestitke za svoje roditelje. Tjedan smo proveli rasplesano i raspjevano uz ugođaj Božićnih pjesmica. Također, u posjet nam je došla i najstarija vrtićka skupina „Lunići“ koji su pripremili nastup za naše najmlađe u kojem smo uživali.

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 005 (1)

Posljednji tjedan prosinca izradili smo rukavice koje su naši mališani ukrašavali. Također, izradili smo i umjetni snijeg koji kao senzorni podražaj potiče kod djece kreativnost i razvija motoričke vještine, a sve naše aktivnosti kao i uvijek bile su popraćene zimskim i Božićnim pjesmicama.

Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 006 (1)
Izradili smo i umjetni snijeg
Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole 007 (1)
Prosinac u Leptirićima obilježio dolazak Svetog Nikole